Παραδοσιακό γλύκισμα με μέλι. Γι αυτό και ονομάζονται μελομακάρονα.
Αφράτο και τραγανό μπισκότο φτιαγμένο με αγνά υλικά που είχε κάθε σπίτι. Αλεύρι, τσίπουρο, κονιάκ, καλό κρασί, πορτοκάλι, λαδάκι ελιάς, αλισίβα.
Αυτά τα μπισκότα ονομάζονται μακαρούνες και τρώγονται και σκέτα.
Για τις γιορτινές ημέρες περιχύνουμε με μέλι και έτσι έχουμε τα μελομακάρονα. Πρέπει να ξεχωρίζουν οι γεύσεις των υλικών.
Σοκολάτες ,γλυκόζη, και άλλες ιδέες...
Απαραίτητο για την διατήρηση της θερμοκρασίας μέσα στην κυψέλη είναι το νερό.
Όταν ο καιρός είναι πολύ ζεστός και όταν οι μέλισσες εκτρέφουν γόνο, κάθε κυψέλη μπορεί να χρειαστεί περισσότερο από ένα λίτρο νερό την ημέρα.
Βασικό μέλημα του μελισσοκόμου είναι η εξασφάλιση πρόσβασης των μελισσών του σε καθαρό νερό. Σε περιοχές όπως τα νησιά που οι φυσικές πηγές νερού όπως...