ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΥΛΙΚΑ 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Νερό όσο σηκώνει χλιαρό. Αλάτι θαλασσινό. Μια πρέζα. Σουσάμι καβουρδισμένο. Κανέλα τριμμένη. Λάδι για το τηγάνισμα Θυμαρίσιο μέλι. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε σε λεκανίτσα το αλεύρι και ρίχνουμε το αλάτι και λίγο-λίγο το νερό ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει το μίγμα ένας χυλός πηχτός. Σε καυτό λάδι, ρίχνουμε μια μια κουταλιά απο το μίγμα και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζουμε σε...
Κρίκο μιας αλυσίδας θεωρεί τον εαυτό του ο Γιάννης Πρωτοψάλτης, μελισσοκόμος από τα Κύθηρα. Της φυσικής αλυσίδας. Εκείνος υπηρετεί τη μέλισσα που υπηρετεί τη Φύση, που υπηρετεί τη ζωή. Η αγάπη του για τις μέλισσες, κληρονομιά από τον αδελφό του, τον πρώτο διδάξαντα της οικογενείας, ξεχειλίζει σε κάθε του κουβέντα. Οι γνώσεις του, επίσης. «Είμαι μελισσοκόμος και όχι μελισσοτρόφος»,...
Ο Βρεττός είναι 87 ετών. Από το περιβόλι του τρώμε, τα παιδιά του, τα εγγόνια του, οι φίλοι του και οι φίλοι μας. Πάντα χαμογελαστός λέει : Όταν περιποιηθείς τη γη θα σου δώσει και να φας.
  *βάβλιξε: το βαβλίζω είναι κυθηραϊκή παραφθορά του γαβγίζω (Μαν. Καλλίγερος)